Dijk en Waard Sport BV neemt failliet SSL over

Het recente faillissement van Stichting Social Leisure (SSL) heeft bij velen voor onzekerheid en onvrede gezorgd. Als VVD Dijk en Waard begrijpen we de zorgen die dit met zich meebrengt, vooral voor degenen die afhankelijk zijn van de diensten en voorzieningen die SSL bood.

De afgelopen anderhalf jaar heeft SSL intensief overleg gevoerd met de gemeente Dijk en Waard om de medewerkers soepel over te laten gaan naar het nieuwe sportbedrijf. Het leek erop dat zij vanaf 1 januari 2024 hun sportieve carrière konden voortzetten bij Dijk en Waard Sport BV. Helaas hebben zij geen overeenstemming kunnen bereiken over financiële steun tot het einde van het jaar, waardoor het bestuur van SSL geen andere keuze zag dan het faillissement aan te vragen.

Het was voor ons als VVD Dijk en Waard de prioriteit om ervoor te zorgen dat de inwoners en werknemers niet in de steek werden gelaten. Zoals raadslid Nicky Stammis treffend uitdrukte: ‘’Laat de ouders niet zwemmen.’’

We zijn verheugd te kunnen melden dat abonnementen en pakketten geldig blijven en dat Duikerdel naar verwachting medio januari weer open zal gaan, waardoor de gemeenschap toegang blijft houden tot belangrijke voorzieningen in alle dorpen en kernen van Dijk en Waard.