Staatssecretaris Aukje de Vries bezoekt Kodi en looft ondernemerschap in de energietransitie

Op maandag 6 maart heeft staatssecretaris Aukje de Vries van de VVD een bezoek gebracht aan het Heerhugowaardse bedrijf Kodi. De oprichter, Theo Koopman, ontving haar vol enthousiasme en liet haar zien welke mogelijkheden Kodi biedt voor het verduurzamen van bedrijventerreinen en nieuwe woningbouwplannen.

Het bezoek was gericht op de energietransitie. De staatssecretaris Aukje de Vries werd vergezeld door Provinciaal Statenlid Bas de Wit en kandidaat voor het hoogheemraadschap Sharon Hak namens de VVD. Voormalig wethouder Falco Hoekstra was ook aanwezig en trots op het bezoek samen met Aukje de Vries aan deze inspirerende Heerhugowaardse ondernemer.

Tijdens het bezoek nam operationeel directeur Peter Kuilman hen mee in alle mogelijkheden van het energienet van Kodi. In het bijzonder de rol die Kodi speelt in het verbinden van restwarmte van bedrijven en nieuwe woningen in het stationsgebied Heerhugowaard. Kodi vraagt wel aandacht voor het realiseren van nieuwe leidingen, waarbij de overheid een rol kan spelen om dit mogelijk te maken.

Aukje de Vries was onder de indruk van het ondernemerschap van Kodi en de toegevoegde waarde van het bedrijf voor de energietransitie. Bas de Wit noemde Kodi een grote toevoeging voor het realiseren van duurzame doelstellingen en stelde dat dit soort ondernemers nodig zijn in Nederland.

Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan Burg Azijn, een groot bedrijf dat is aangesloten op het energienet van Kodi, en een bezoek aan het woningbouwcomplex Lapus Lazuli op het stadsplein in Heerhugowaard