Brief aan alle Dijk en Waarders

Hoi mede Dijk en Waarder!

Vind je het ook geen gek idee? We zijn straks naast Heerhugowaarder, Pancrasser, Noordender of Langedijker ook “Dijk en Waarder”. Ik heb als raadslid al iets langer aan dat idee kunnen wennen en eerlijk gezegd voel ik mij al een echte Dijk en Waarder. Want hoewel ik ben opgegroeid in Heerhugowaard, speelde ik mijn derby’s tegen BOL en Vrone, terwijl ik zelf de clubkleuren van WMC en KSV verdedigde. Tegenover elkaar op het veld, naast elkaar met een biertje ’s avond in de kroeg. Van mijn eerste biertje bij Marlene in Centrumwaard tot de avonden in de Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude.

Ik hoop dat wanneer je dit leest je er warmpjes bij zit, in een huis dat je past en met de mensen om wie je geeft om je heen. Ik heb het geluk gehad een aantal jaar terug samen met mijn vrouw een huis te kunnen kopen voor een normale prijs, waardoor ik nu een prachtige plek heb waar mijn dochtertje kan opgroeien. Dit gun ik iedereen die in Dijk en Waard een thuis wil vinden. Ik zie vrienden van mij worstelen, want ze komen er maar niet tussen en wonen daardoor noodgedwongen nog thuis of in een te kleine woning om een gezin te starten. Dat is echt niet oké! Onderdeel van de oplossing is wat mij betreft in ieder geval meer woningen bouwen. Veel meer woningen. Liever gister dan vandaag.

Het begint met een prettige plek om te wonen en een huis alleen is dan niet genoeg. Ik ben heel blij met de groene omgeving waarin ik woon. Niet alleen om lekker in te wandelen met de hond, maar ook omdat het gewoon goed is voor het klimaat. En ja, de uitdaging is natuurlijk om óók voldoende parkeerplekken te houden. Want met deze huizenprijzen, kun je bijna niet anders dan tweeverdieners zijn en dus waarschijnlijk twee auto’s voor de deur hebben. Geloof me; groen en parkeren kan heel goed samen!

Nu hoor ik je denken; leuk je auto kunnen parkeren, maar dan moet hij niet in de vernieling geholpen worden door een of andere idioot. En je hebt helemaal gelijk! De laatste tijd zie ik regelmatig de berichten voorbijkomen over brandstichting en vernieling. Het maakt me kwaad, maar ook strijdbaar. Want dit moet echt stoppen! Wat mij betreft komt er meer cameratoezicht en meer handhaving.

Ik maak me niet alleen maar boos hoor over de dingen die niet goed gaan. Ik ben vooral trots op Dijk en Waard. Neem nou de ondernemers. Volgens mij moeten wij ze veel meer waarderen met elkaar. Zij zorgen voor onze banen, sponsoren de lokale verenigingen en goede doelen en zij organiseren activiteiten waar we allemaal van genieten. Het minste wat wij dan kunnen doen is lokaal onze inkopen doen en zorgen voor de beste ondersteuning bij vragen.

Hopelijk ben je het met mij eens dat we wonen in een prachtige gemeente. Desondanks blijft er genoeg te doen de komende jaren. Dat komt goed. Ik heb een enthousiast team van VVD’ers om mij heen die gewoon bij jou uit de buurt komen. Samen met jou krijgen we dit voor elkaar. Want we zijn samen Dijk en Waard.

Lijsttrekker VVD Dijk en Waard

Falco Hoekstra