De plek van het raadslid: Geestmerambacht


De plek van het raadslid: Geestmerambacht

Als tiener ging ik in de warme zomerdagen naar Geestmerambacht om met vrienden een leuke middag door te brengen. Het recreatiegebied is voor mij nu meer een plek om met de hond, collega of een vriend te wandelen en te genieten van de natuur. En natuurlijk tijdens de wandeling een korte onderbreking met een  Coffee-to-go. In de app Wandelnetwerk Noord Holland zijn mooie wandelroutes opgenomen die ook een stuk van Geestmerambacht doorkruizen. Momenteel staat er een mooie expositie van de fotowedstrijd die niet beter kunnen omschrijven hoe mooi het gebied is. Helaas, ik heb de ransuilen nog niet in het echt gezien. Maar ik blijf zoeken.

Als je er bent is wel duidelijk dat ik niet de enige ben die geniet van dit gebied. Op allerlei manieren wordt veel gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden om te recreƫren. Het streven om het gebied nog aantrekkelijker te maken en een verbinding te maken met wandel, fiets en vaarroutes naar Park van Luna.

De huidige pandemie heeft wel extra duidelijk gemaakt hoe belangrijk ook dit recreatiegebied is om in de open ruimte te kunnen ontspannen en bewegen. Dat moet naar mijn idee zonder enige belemmering van entree geld of parkeergeld blijven.