Niet alleen nu investeren in onze sportverenigingen, maar ook de komende jaren!


Niet alleen nu investeren in onze sportverenigingen, maar ook de komende jaren!

Als we iets mogen meenemen uit de coronaperiode, dan is het dat sporten en bewegen in de buitenlucht ontzettend belangrijk is voor het welzijn van onze inwoners. Wandelen is ondertussen onze nationale sport geworden en wie geniet er nou niet van een wandeling langs de mooiste plekjes van Heerhugowaard. 

De gemeente wil dan ook een forse investering van €1,1 miljoen doen in onze sportverenigingen en in beweegroutes en beweegtoestellen. Als VVD zijn we ontzettend blij met deze investering. Onze sportverenigingen verdienen het om ondersteunt te worden in de visie en ambitie die zij hebben voor de toekomst. 

De investeringen in de Vork met WMC, de Herons en de hockeyclub MHC en het kunstgrasveld voor KSV betekenen echt dat deze clubs nu een volgende stap kunnen zetten in hun sportieve ambities. Wij vinden dat het nu belangrijk is om snel en voortvarend aan de slag te gaan als gemeente en snel deze wensen te realiseren. 

Echter zien wij ook dat er nog best wel wat wensen liggen bij onze sportverenigingen. Zo is er bijvoorbeeld nog het verzoek voor een beachvolleybalterrein, extra trainingsvelden voor Reigerboys en zijn de gesprekken met SVW en tornado nog niet afgerond. Er zijn vast nog meer wensen en behoeftes vanuit onze verenigingen. We vinden het dan ook noodzakelijk dat er een meerjaren investeringsplan komt voor onze clubs, zodat ze echt kunnen bouwen aan de toekomst en we nog meer sport kunnen bieden aan onze inwoners.