Jan Hofman #10

Mijn naam is Jan Hofman, ik ben 68 jaar geleden geboren in Coevorden. In 2008 ben ik in de gemeente Langedijk komen wonen. De keuze voor Zuid-Scharwoude was gebaseerd op praktische gronden maar al snel bleek dit een schot in de roos te zijn. Ik voelde mij hier al heel snel thuis. Ik ben opa van 3 kleinkinderen, die ook in Zuid-Scharwoude wonen, waar ik veel plezier aan beleef.

Vanaf mijn zeventiende ben ik werkzaam geweest in de techniek, de eerste 10 jaar bij de marine en daarna voor een oliemaatschappij. Deze werkzaamheden sloot ik in 2014 af. Naast deze technische werkzaamheden heb ik rechten gestudeerd en was sinds 2010 werkzaam in de sociaaljuridische dienstverlening. Ik was o.a. jurist en directeur van een organisatie die gevestigd was in Noord-Scharwoude. In 2021 ben ik uit de directie getreden en doe nu nog werk op project basis.

Ik hou me al 15 bezig met het voorkomen van financieel misbruik van ouderen. Dit blijf ik doen want het aantal ouderen neemt toe waardoor wij voor dat misbruik meer aandacht moeten hebben.

Ik ben nu ruim 7 jaar raadslid in Langedijk en wil me ook in de nieuwe gemeente Dijk en Waard voor u inzetten als raadslid. De nieuwe gemeente zal u als inwoner een betere service moeten gaan geven. U hoort heel vaak dat nu alles digitaal moet maar ik ga me inzetten dat zij die daar niet bedreven in zijn, waaronder veel ouderen, ook de goede dienstverlening krijgen waar zij recht op hebben.

Ik woon met veel plezier in Zuid-Scharwoude met zijn rijke verenigingsleven. Als u mij kiest in de nieuwe gemeenteraad ga ik mij inzetten voor het behoud van het eigen karakter van Broek op Langedijk, Noord, en Zuid-Scharwoude.