Hans de Graaf #27

Wie is Hans de Graaf

Ik ben in 1959 geboren te Zuid-Scharwoude. Het dorp waar mijn familie, voor zover ik dat heb kunnen nagaan al in 1700 woonde en woon sinds 1986 in Oudkarspel. Ik ben getrouwd met Pauline en heb 2 zoons, waarvan de 22-jarige Piet ook al met het politieke virus is besmet. 

In het dagelijks leven werk ik bij Tata Steel in IJmuiden als Consultant Industrial Relations (Arbeidsverhoudingen). In mijn vrije tijd ben ik graag in mijn tuin bezig, ik heb ook een groentetuin en een klein boomgaardje. Verder heb ik kippen, geiten en schapen. Ik ben een hartstochtelijk jazzliefhebber en heb een grote muziekcollectie, ik ga graag naar concerten en festivals en heb zelf ook jarenlang in een paar jazzbands en bij fanfare Kunst na Arbeid trombone gespeeld.

 

Naast dit alles is mijn grootse hobby politiek, ik ben gemeenteraadslid sinds 1994 en hier ben ik gemiddeld 15 tot 20 uur in de week mee bezig. In de periode 2002-2006 was ik wethouder van o.a. Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Milieu en Cultuur en van 2004-2006 locoburgemeester. Verder ben ik in het verleden secretaris geweest van de Stichting Kooger Kerk, bestuurslid van de Stichting Peuterspeelzalen Langedijk en voorzitter van peuterspeelzaal Pinokkio in Oudkarspel. Ook was ik jarenlang secretaris en vicevoorzitter van Muziekschool Dijk en Waard en penningmeester van de Stichting Cool Prelude Fonds een fonds dat muziekinstrumenten beschikbaar stelt aan minder draagkrachtigen en korting geeft op muzieklessen om muziekles ook voor die groep bereikbaar te maken. Op dit moment ben ik voorzitter van de Stichting Langedijker Verleden. En fractievoorzitter van de VVD-fractie een partij die al sinds 1952 is geworteld in de Langedijker dorpen en de lokale politiek. Ook ben ik forumvoorzitter.

 

Waarom gemeenteraadslid?

Als geboren en getogen Langedijker ben ik verslingerd aan onze dorpen en aan onze cultuurhistorie. Toen er begin jaren '90 een grote dreiging van verstedelijking was vond ik het tijd worden mezelf er mee te gaan bemoeien en ben ik politiek actief geworden in 1994 werd ik voor het eerst tot raadslid gekozen. Mijn standpunt is dat als je vindt dat het niet goed gaat, je niet aan de kant moet blijven staan roepen, maar er zelf wat aan gaan doen. Natuurlijk besef ik dat je ook in de politiek niet alles gedaan krijgt wat je zou willen, maar je hebt er in ieder geval een stevige invloed op. Bovendien kun je veel voor de samenleving betekenen. Ik heb me persoonlijk jarenlang ingezet voor de uitbreiding van de begraafplaatsen in de kernen. In Sint Pancras is dat al gerealiseerd en in Broek op Langedijk gaat dit nu ook daadwerkelijk gebeuren. Daar ben ik ongelofelijk blij mee en dat soort dingen betekent veel voor mensen en geeft me een enorme kick. Na 20 jaar actief politiek bedrijven in Langedijk is mijn drive en enthousiasme nog steeds onveranderd.

Uiteraard kunt u ook deze termijn weer voor de volle 100% op mij en de VVD Langedijk rekenen!

 

Hans de Graaf

Raadslid VVD Langedijk

 

@ hdegraaf1@ziggo.nl