Alex Harren #19

Ik woon in Stad van de Zon, vader van twee kinderen en project manager in de elektrotechniek. En daarnaast ben ik raadslid.

Het is heel eervol om volksvertegenwoordiger te zijn. En geloof mij, het is zeker niet saai. Het ontmoeten van inwoners, vertegenwoordigers van lokale instellingen, beleidsmakers, bestuurders en raadsleden hier en in de regio is heel leuk en ook leerzaam. Het is mooi om met alle vragen en ingevingen dan ook iets te kunnen doen waar behoefte naar is of wat beter kan in onze mooie gemeente.

Ik word als raadslid regelmatig aangesproken over de file problemen in de avondspits op de Oosttangent. Met een spandoek op de Oosttangent heb ik daar ook aandacht voor gevraagd. Er werd getoeterd en veelvuldig de duim opgestoken en journalisten hebben mij ge├»nterviewd. En in juni 2020 is het voorstel goedgekeurd door college en raad en wordt het ook nog financieel ondersteunt door de provincie. Met een maximaal budget van 3 miljoen euro wordt de doorstroming van de Oosttangent enorm verbeterd en de verkeersveiligheid in de wijken verbeterd door veel minder sluipverkeer. Heerhugowaard ontwikkelt zich als een vitale stad met veel voorzieningen voor jong tot oud met steeds meer mogelijkheden om heerlijk te wonen, te werken en naar school te gaan. Aandacht is nodig voor het beter afwikkelen van verkeer, fietsverbindingen in de regio en auto en openbaar vervoer naar de randstad. Heerhugowaard heeft ook kernen met een warme dorpse karakter. En dat wil ik graag behouden.

We komen te staan voor nieuwe uitdagingen voor een wereld na COVID-19. Of het nu gaat om inkomen, zorg, sport of cultuur. En daarover ga ik graag met u in gesprek want zelfredzaamheid is niet voor iedereen en voor elke situatie mogelijk.

Met de aankomende fusie met de prachtige gemeente Langedijk (= Dijk en Waard) is het belangrijk om met de collega's daar de groene en historische waarde te behouden en bij te kunnen dragen aan het versterken van voorzieningen. In Heerhugowaard hebben wij nog wel wijken waar ook verbeteringen mogelijk zijn. Ik denk dan aan de leefbaarheid, bereikbaarheid, veiligheid en het verduurzamen van woningen.