Wesley Boer #6

Mijn naam is Wesley Boer, ik ben 26 jaar en woon in Butterhuizen. Ik werk voor de Vereniging van Universiteiten (VSNU) als beleidsadviseur. Daar heb ik me onder andere beziggehouden met het coronacrisisteam, ben ik plaatsvervangend woordvoerder geweest en momenteel ben ik druk bezig met innovatie en de financiën van universiteiten. 

Voor mij staat de VVD voor vrijheid, verantwoordelijkheid nemen en naar elkaar omkijken. Onze ideeën zijn ontzettend sociaal als je goed kijkt. Dat is precies hoe ik in de politiek zit: vrij om je eigen keuzes te maken, maar een ander niet vergeten. Vrij zijn tot je de vrijheid van een ander beperkt, daar ligt de grens. Daarom ben ik voorstander van het ingrijpen op de woningmarkt om ervoor te zorgen dat de woningcrisis opgelost kan worden. Daarvoor ben ik afgelopen maanden begonnen door het realiseren van een zelfbewoningsplicht zodat starterswoningen voor starters blijven en niet massaal door beleggers worden opgekocht. 

Net als zoveel andere jongeren woon ik nog thuis omdat er veel te weinig woningen worden gebouwd voor ons. Daar wil ik iets aan doen. Daarom moeten er de komende jaren 10.000 extra woningen bijkomen in Dijk en Waard, waarvan minimaal 2.500 betaalbare koopwoningen voor starters. Daarmee geven we jongeren de kans om hier hun eigen thuis te vinden. Natuurlijk houden we daarbij rekening met het karakter van onze dorpen en wijken. In het stationsgebied zijn appartementencomplexen en woontorens heel logisch, in de Noord en Sint Pancras minder.