Robbert Jongkind #25

Ik ben Robbert Jongkind, geboren in 1980 in Haarlem. Van mijn 5de tot mijn 12de heb ik in Portugal gewoond binnen een Nederlands/Amerikaanse gemeenschap. Op mijn 12de ben ik weer in Nederland komen wonen. Eerst in Alkmaar, later in Oudkarspel en uiteindelijk in 2010 neergestreken in Heerhugowaard De Noord.

In De Noord woon ik samen met mijn vrouw Karen en 2 kinderen van 5 en 8 jaar oud. Het dorp heeft vanaf het moment dat ik er ben komen wonen mijn liefde gewonnen. Binnen het dorp probeer ik dan ook een steentje bij te dragen door sponsoring van de voetbal- en handbalverenigingen, bouw en beheer van de website van het Dorp, beheer van de Facebookpagina van het dorp en ondersteuning bij allerlei activiteiten zoals de KVS/Huttenbouw, Volksspelen, Steprace, enz. Ook ben ik hoofdredacteur en voorzitter van het dorpsblad 't Contact.

Omdat het dorp zo belangrijk is, vind ik het leuk om idee├źn en wensen uit het dorp bij elkaar te krijgen en zo in te brengen in de gemeentelijke politiek; "De lijntjes kort houden". Bij de organisatie van kleinschalige evenementen en activiteiten kan ik ondersteunen vanwege mijn rol in het Leefbaarheidsfonds (gemeentelijke subsidie ter bevordering van de sociale cohesie).

Ik ben vanaf 1999 eigenaar/directeur van JK Webdesign BV. Wij ontwikkelen websites en verzorgen hosting en domeinnamen. Vanaf 2014 ben ik ook mede-eigenaar/directeur van DHost BV. Je kunt dus wel zeggen dat ik een "ouwe rot" ben als het gaat om het bouwen aan het internet.

Naast het genieten van mijn gezin en de daarbij behorende uitjes en vakanties heb ik ook een aantal "eigen" hobby's. Vanaf 1993 heb ik een seizoenkaart van AZ, ik ga dan ook naar bijna alle thuiswedstrijden met een groep vrienden. Ieder jaar zoek ik ook de sneeuw op om te snowboarden. In de warme periode ga ik (als voormalig duikinstructeur) graag onder water. Om een beetje aan mijn conditie te werken ben ik in het zwembad aan het trainen voor het buitenwaterzwemmen.