Tjerk Zeitsen #15

Mijn naam is Tjerk Zeitsen, ik ben geboren op 25 april 1997. Nu had ik graag verteld dat ik een Dijk en Waarder in hart en nier ben, maar dat is niet helemaal waar. Oorspronkelijk kom ik uit Heemskerk waar mijn ouders en grootouders een juwelierswinkel hadden. Na een grote overval ben ik in 2004 naar Heerhugowaard gekomen met mijn ouders, zus en kat. Eerst in de Huygenhoek en sinds 2015 in de Edelstenenwijk. In al deze jaren heb ik hier een ontzettend leuk leven kunnen opbouwen! 

Nadat ik op het Horizon College in Heerhugowaard mijn MBO opleidingen Commercieel Medewerker en Assistent Manager Internationale Handel had afgerond, kwam ik tot de conclusie dat de private sector en handel niet mijn ding was. Er is meer in het leven dan vluchtig geld willen verdienen in de handel. Ik heb altijd stiekem de wens gehad om de politiek in te gaan, dus besloot ik om op het HBO Bestuurskunde te volgen. Daar ben ik ten tijde van het schrijven bijna klaar mee. Het doel is om daarna politieke theorie te studeren op de universiteit. 

Ik ben sinds februari 2018 lid van de lokale VVD. Dit begon omdat ik het zag als een waardevolle aanvulling voor mijn opleiding, maar ook omdat ik geloof dat iedereen verantwoordelijkheid moet nemen in zijn of haar leven.  Later kwam de ambitie om het een en ander om te gooien in gemeenteland. Zo hebben we lokaal meer volksvertegenwoordigers nodig die keuzes kunnen en durven te maken in het belang van de gemeente als samenleving, in plaats van de gemeente als groot bedrijf. Een noodzaak die door de komende fusie alleen maar groter is geworden. 

Uiteindelijk zie ik een veilige gemeente voor me waarin er een sterke sociale cohesie is tussen alle dorpskernen die Dijk en Waard straks omvat, waarin we met elkaar leven in plaats van langs elkaar. Ook zie ik een gemeente voor me waarin de omgeving uitnodigt om naar buiten te gaan. Waar ieder gebouw, van een rijtjeswoning tot een buurthuis, een traktatie voor het oog is, ook voor de toekomstige generaties. Maar bovenal, en dat vind ik persoonlijk het meest belangrijk, zie ik een gemeente voor me die dienstbaar is aan haar inwoners. Waar keuzes worden gemaakt niet uit organisatiebelang, maar uit belang van de samenleving. 

Ik hoop dat ik aan dit alles mijn steentje mag bijdragen. En ik hoop dat ik op uw stem kan rekenen!